Voeten, je gebruikt ze meer dan je denkt!

Ons verhaal

Wat doet de podoloog?

De podoloog bekijkt de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en de hoger gelegen segmenten. Want ook hoger gelegen klachten - zoals knie-, heup- en rugpijn - kunnen gevolg zijn van de werking van de voet.

Wil je meer weten over podologie? Neem dan een kijkje op de site van de federatie van Belgische Podologen.

Na een eerste onderzoek - zoals een biomechanische screening en/of gang- en loopanalyse -  wordt duidelijk wat de verdere stappen zijn: podologische zolen en/of een eventuele doorverwijzing naar een andere zorgverlener. Als podoloog geven we ooUit de onderzoeksresultaten zal duidelijk worden wanneer podologische zolen en/of doorverwijzing naar een andere zorgverlener aangewezen is. Als podoloog halen we ook de nodige informatie voor zoolontwerp, materiaalkeuze en maatafname uit het onderzoek. 

We werken voornamelijk op doorverwijzing van een arts. Ook andere paramedici kunnen de hulp van de podoloog inroepen. Sommige problemen zijn niet monodisciplinair op te lossen. Zo is de samenwerking met alle (para)medici enorm belangrijk om de patiënt zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen.

Rs Scan Functional Feet
Rs Scan Functional Feet

Wie kan langskomen bij de podoloog?

In één woord: IEDEREEN. Zowel sporters, als niet-sporters, zowel kinderen als volwassenen en ouderen kunnen bij de podoloog terecht met hun voetklachten.

Heb je last van je voeten? Een kwaaltje dat maar niet weggaat?

Wij kunnen je verder helpen! Contacteer ons via onderstaande knop zodat wij je met de juiste behandeling kunnen genezen.

Met welke klachten kan je terecht bij de podoloog?

Iedere sport heeft z’n sportspecifieke bewegingen en dus ook z’n sportspecifieke pathologieën.  Een voetballer gebruikt andere spieren dan een basketter of tennisspeler. Met verschillende blessures tot gevolg.

Maar ook je beroep kan een specifieke belasting meebrengen. Ook mensen die niet sporten, komen dus met specifieke (voet)klachten naar onze praktijk. Ontdek via onderstaande knop wat de podologen van Functional Feet voor jou kunnen doen.

 

Expertise bij Functional Feet Onze specialisaties

Sportpodologie

Als gespecialiseerde praktijk werken we voor diverse sporten samen met verschillende clubs.

  • Voetbal: Rode Duivels, KV Mechelen, KV Oostende, Sporting Lokeren
  • Basketbal: BCO Oostende
  • Volleybal: Knack Roeselare
  • Individuele professionele sporters: wielrenners, marathonlopers, boksers,...

Diverse voetballers, basketters, hockeyers en volleyballers van onze Nationale Ploegen deden intussen beroep op de podologen van Functional Feet. Maar ook de recreant-sporter/wandelaar verdient onze volledige aandacht en onze beste zorgen. Zo is een arbeider die 8 uur per dag z’n voeten nodig heeft om te werken, even belangrijk als een profvoetballer!

Voetklachten ten gevolge van diabetes mellitus

In deze tak van de podologie behandelen we de specifieke voetklachten die te maken hebben met diabetes mellitus en werken we aan preventie.

Nele Moens heeft zich gespecialiseerd in diabetische voetzorg en werkte hiervoor verschillende jaren in Nederland. Ze heeft ook een uitgebreide multidisciplinaire ervaring opgedaan in de Diabetes Voetkliniek van het UZ Brussel.

Nagelbeugels

Teennagels kunnen soms een te kromme of te bolle vorm aannemen. Ingegroeide teennagels zijn dan één van de pijnlijke gevolgen, die bovendien tot andere complicaties kunnen leiden. Met een nagelbeugel worden de nagels platter gemaakt, zodat ze niet langer ingroeien.

 

Wilt u een afspraak maken?
Aarzel niet om ons te contacteren!